חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
banner

עוגת פרג

מצרכים (ל-12 מנות):

  • 4 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1/3 כוס סוכר
  • גביע גיל 3%
  • 2 כפות יין אדום מתוק
  • 2 כוסות פרג
  • תפוח גדול
  • 1/2 כוס קמח תופח*

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.
  2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את החמאה המומסת עם החלמונים, הסוכר, הגיל, היין האדום והפרג.
  3. מקלפים את התפוח וחותכים אותו לקוביות קטנות. מפזרים עליו 2 כפות מתוך הקמח ומוסיפים לתערובת.
  4. מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים בהדרגה את החלבונים המוקצפים לתערובת הפרג בתנועות קיפול.
  6. מרססים תבנית אינגליש קייק בתרסיס שמן ויוצקים אליה את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים במשך כ-5 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה, או עד שקיסם יוצא נקי וללא פירורים. זהירות לא לאפות יותר מדי.

מנה = תחליף לארוחת ביניים אחרי הצוהריים (מנת פחמימה + מנת שומן + פרי)

*לגרסה ללא גלוטן – ניתן להשתמש קמח ללא גלוטן עם אבקת אפייה ללא גלוטן או סודה לשתייה

 

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות