מצרכים (ל-12 מנות):
- 4 חלבונים
- 3/4 כוס סוכר
- 2 חלמונים
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1/3 כוס סוכר
- גביע גיל 3%
- 2 כפות יין אדום מתוק
- 2 כוסות פרג
- תפוח גדול
- 1/2 כוס קמח תופח*
אופן ההכנה:
- מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את החמאה המומסת עם החלמונים, הסוכר, הגיל, היין האדום והפרג.
- מקלפים את התפוח וחותכים אותו לקוביות קטנות. מפזרים עליו 2 כפות מתוך הקמח ומוסיפים לתערובת.
- מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים בהדרגה את החלבונים המוקצפים לתערובת הפרג בתנועות קיפול.
- מרססים תבנית אינגליש קייק בתרסיס שמן ויוצקים אליה את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים במשך כ-5 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה, או עד שקיסם יוצא נקי וללא פירורים. זהירות לא לאפות יותר מדי.
מנה = תחליף לארוחת ביניים אחרי הצוהריים (מנת פחמימה + מנת שומן + פרי)
*לגרסה ללא גלוטן – ניתן להשתמש קמח ללא גלוטן עם אבקת אפייה ללא גלוטן או סודה לשתייה