16 פרוסות, פרוסה= מנה= מנת פחמימה + מנת שומן
מנה= מטבע כתום + חצי מטבע צהוב
מרכיבים:
- כוס ורבע קמח כוסמין. ניתן להחליף לקמח רגיל
- 2/3 כוס תחליף סוכר
- 1 כפית אבקת אפיה
- חצי כפית סודה לשתייה
- כפית קינמון. תבלינים נוספים למי שאוהב – הל, ג’ינג’ר, ציפורן, אגוז מוסקט
- 2 ביצים
- 2/3 כוס שמן
- 3-4 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים דק
- 100 גרם אגוזי מלך טחונים
אופן הכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים – קמח, תחליף סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתייה והתבלינים.
בקערה נוספת מערבים את המרכיבים הרטובים – ביצים, שמן והגזרים.
מאחדים את 2 התערובות ומערבבים עד לאיחוד.
מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים.
יוצקים את הבלילה ל 2 תבניות אינגלישקייק ואופים במשך כ- 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מחלקים כל תבנית ל 8 פרוסות.