10 עוגיות, 2 עוגיות = מנת פחמימה מתוקה + מנת שומן
מרכיבים:
- 1 כוס קמח ( רצוי חצי כוס קמח לבן והחצי השני קמח כוסמין או קמח חיטה מלאה)
- 3 כפות סוכר לבן או חום (40 גרם)
- רבע כוס שמן (60 מ”ל)
- כפית אבקת נס קפה מומסת בשליש כוס מים רותחים (חשוב שיהיו חמים מאוד)
- 30 גרם שוקולד מריר שבור לפירורים ( אפשר שוקולד ציפס באותו המשקל)
אופן הכנה:
מערבבים את הקמח עם הסוכר, מוסיפים את השמן ומערבבים מעט .
מוסיפים את הנס קפה ואת השוקולד צ’יפס ומערבבים עד קבלת תערובת יחסית רכה.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ויוצרים כדורים קטנים מהתערובת (ניתן להרטיב ידיים אם יש צורך).
מניחים את הכדורים בתבנית עם מעט מרחק זה מזה ומשטחים אותם מעט.
אופים כעשרים דקות עד שהם מזהיבים מעט. מוציאם מהתנור ומניחים להתקרר.
מרקם העוגיות לאחר הקירור הוא קריספי לכן זה בצק דל שומן לעומת עוגיות שוקולד צ’יפס הרגילות העשירות בחמאה.