מרכיבים:
- חופן פטרוזיליה קצוצה או כוסברה (לפי הטעם)
- 1 כפית שמן זית
- 450 גרם בשר בקר רזה טחון- לפני בישול
- 1 בצל קצוץ
- 3 תפוחי אדמה בגודל בינוני, מבושלים
- קורט ראס-אל-חנות, מלח פלפל שחור
- 3 כפיות טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא)
- 3 כפות מים
- קורט מלח
אופן הכנה:
חותכים כל תפוח אדמה ל- 4-5 פרוסות. מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עם כפית שמן זית, עד שהוא מזהיב מעט.
מוסיפים למחבת את הבשר הטחון, את הפטרוזיליה (או הכוסברה) ואת התבלינים. מאדים תוך כדי בחישה כ- 10 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו.
מכינים את הטחינה:
בסיר קטן מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים והמלח ומחממים עד שמתחילים להופיע אדים.
מחממים תנור ל-220 מעלות. מסדרים בתבנית מחצית מפרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחידה, כך שיעלו מעל אחת על השנייה.
מפזרים על הפרוסות את תערובת הבשר ומשטחים לשכבה אחידה.
שופכים מעל הבשר את הטחינה החמה. מכסים את הבשר עם שאר פרוסות תפוחי האדמה ומרססים בספריי שמן.
אופים בתנור כ- 10 דקות, רצוי במצב גריל, עד ששכבת תפוחי האדמה משחימה מעט.
3 מנות
כל מנה + ירקות טריים או מבושלים = ארוחת צהריים שלמה