5 מנות, מנה = חלבון בשר
מצרכים:
1 ק”ג סלמון בנתח שלם או 5 פרוסות פילה סלמון במשקל 200 גרם לפרוסה
חרדל ללא סוכר
2-3 שיני שום פרוסות דק
חצי לימון פרוס
ענפי טימין ומרווה
פלפל שחור
הכנה:
שוטפים ומייבשים את הדג
מורחים בחרדל ומפזרים פלפל שחור גס
מפזרים מעל את שיני השום הפרוסות ואת פרוסות הלימון
מניחים את ענפי הטימין והמרווה על הדג.
מעבירים את הדג לתבנית המרופדת בנייר אפיה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני לכ20-30 דקות. יש להימנע מאפיית יתר כדי לא לייבש את הדג.
הכנה מראש של מנת החלבון הבשרי מקל על ההתארגנות עם הארוחות. את נתח הדג השלם נחתוך ל 5 מנות.
את המנות המוכנות ניתן להקפיא לימים הבאים