מצרכים (למנה אחת):
• 100 גרם שעועית אדומה מבושלת (קפואה ) – כ-3/4 כוס
• 1/2 כוס חד־פעמית אפונה ירוקה מבושלת
• 4 עלי חסה גדולים ושטופים, חתוכים לרצועות דקות
• חופן עלי בייבי
• ראש בצל ירוק נקי, קצוץ דק
• מיץ מחצי לימון
• מלח, פלפל לבן
• כפית טחינה גולמית
אופן ההכנה:
מכינים את הטחינה לפי הוראות ההכנה. מערבבים עם מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל.
מערבבים את כל רכיבי הסלט עם הרוטב ומניחים לספיגת טעמים.
• אפשר להחליף את השעועית האדומה בכל סוג אחר של קטניות (מבושלות) שאוהבים, למשל: שעועית לבנה, גרגירי חומוס, עדשים שחורות ועוד.
• 3/4 כוס קטניות מבושלות = 1.5 מנת חלבון גבינה
כל הכמות = ארוחת ערב מלאה (מנת פחמימה + 1.5 מנת חלבון גבינה + מנת שומן)