מרכיבים:
- 400 גרם קינואה יבשה
- 2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות 2 ס
- 2 זוקיני חתוכים לפרוסות דקות
- 2 כפות שמן זית להברשה
- 1 ענף טימין
- 1/4 כוס רוטב לסלט שום לייט אוסם
- 3 כפות חמוציות קצוצות דק
- מלח ופלפל
אופן הכנה:
בסיר בינוני מבשלים את הקינואה עם 800 מ”ל מים מכוסה על אש קטנה, עד שהמים נספגים בקינואה. מוציאים מהסיר ומצננים בטמפרטורת החדר. מחממים את התנור לחום גבוה (20 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים את הירקות על התבנית ומברישים בשמן זית. מפזרים טימין, מלח ופלפל.
אופים כ- 12-15 דקות או עד שמזהיב מעט. מוציאים מהתנור, יוצקים מעל לירקות החמים מעט מרוטב השום לייט ומערבבים בקערת הגשה עם הקינואה, חמוציות וכל מיצי האפייה. מתקנים תיבול ומגישים. נשמר כשלושה ימים במקרר.
6 מנות. מנה אחת = ארוחת צהריים