מצרכים (ל-3 מנות):
• 2 סלסלאות עגבניות שרי מסוגים שונים (אדומות, צהובות, תמר, שרי שוקולד ועוד)
• בצל סגול בגודל קטן, פרוס דק
• ראש בצל ירוק (כולל הגבעולים) קצוץ דק
• קופסת גבינה בולגרית 5% מעודנת (200 גרם)
• מעט כוסברה ופטרוזיליה טריות וקצוצות
מצרכים לרוטב:
• כף מיץ לימון
• כף חומץ בלסמי
• כפית שמן זית
• פלפל שחור טרי גרוס
• כפית תבלין זעתר
אופן ההכנה:
1. חותכים את העגבניות לחצאים, חותכים את הגבינה לקוביות בינוניות.
2. מערבבים היטב את כל המרכיבים.
3. מנערים בצנצנת את חומרי הרוטב ושופכים על הסלט. מתקנים תיבול.
• אין צורך להוסיף מלח, בשל תכולת הנתרן בגבינה.
כל מנה = מנת חלבון גבינה