מרכיבים:
- חבילת עלי מנגולד (עלי סלק) ללא החלק הלבן, שטופים ופרוסים לרצועות דקות
- בצל גדול קצוץ
- כוס גרגרי חומוס מבושלים
- מיץ מלימון אחד
- כפית שמן זית (לא חובה)
- מלח, פלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
חולטים אל עלי המנגולד במים רותחים כ- 3 דקות.
מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט תרסיס שמן.
מוסיפים לסיר עם הבצל את המנגולד ואת החומוס, ומבשלים כמה דקות עד לאידוי הנוזלים.
מתבלים בשמן זית (לא חובה), מלח, פלפל ולימון. מתקנים תיבול לפי הצורך
ניתן להגיש חמים או פושר.
מחצית מהכמות = מנת פחמימה