מרכיבים:
6 מלפפונים בגודל בינוני
1 בצל סגול בגודל גדול
1 בצל ירוק
חופן עלי כוסברה קצוצים
25 גרם קשיו לא קלוי, חתוך לחצאים ולרבעים
מצרכים לרוטב:
1 שן שום כתושה
פלפל צ’ילי קן קצוץ
1/4 כפית אבקת ג’ינג’ר
מיץ מלימון שלם
כפית סוכר
1/2 כפית שמן שומשום
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה:
חוצים את המלפפונים לאורכם ומוציאים את הגרעינים (אם אוכלים את הסלט מיד אפשר לדלג על חלק זה). פורסים לפרוסות דקות. חוצים את הבצל הסגול לרבעים ופורסים דק. פורסים את ראש הבצל הירוק לעיגולים דקים – את החלק הלבן ואת החלק הירוק. מערבבים בקערה את המלפפונים עם הבצל הסגול, הבצל הירוק, הכוסברה והקשיו.
להכנת הרוטב: מכניסים לצנצנת את כל הרכיבים ומערבבים היטב. יוצקים על הירקות ומניחים לספיגת טעמים.
3 מנות
כל מנה = מנת שומן, או 1/6 מהכמות = חינמי פעם ביום