מרכיבים:
- חציל קטן פרוס לפרוסות לא עבות
- 3 פלפלים אדומים גדולים
- 30 עגבניות שרי
- בצל סגול חצוי ופרוס דק
- 300 גרם גבינה בולגרית 5% שומן, חתוכה לקוביות קטנות
- גבילה עלי בייבי
- מצרכים לרוטב:
- 5 כפות רוטב שף לסלט של אוסם
- 1 כף טחינה גולמית
אופן הכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות. מסדרים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, אפשר לרס בתרסיס שמן ולפזר מלח.
מוסיפים לתבנית את הפלפלים (יש לחצות כל אחד מהם) ואופים כ- 30 דקות, עד שפרוסות החציל רכות וזהובות. מחכים שהתבנית תתקרר וחותכים כל פרוסת חציל לארבעה חלקים וכל פלפל לרצועות דקות.
חוצים את עגבנות השרי, מסדרים על תבנית כשהצד החתוך כלפי מעלה מפזרים מלח גס ואופים בחום של 200 מעלות כ- 30 דקות.
מכניסים את כל רכיבי הסלט לקערה.
מכניסים את רכיבי הרוטב לצנצנת קטנה ומשקשקים היטב. יש לצקת את הרוטב על הסלט לפני ההגשה.
5 מנות, כל מנה = תחליף לחלבון גבינה