מרכיבים:
1/2 שקית שעועית ירוקה עדינה קפואה
קופסת גבינה בולגרית 5% (250 גרם)
בצל סגול בגודל קטן, קצוץ דק
עגבנייה בגודל בינוני חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות צנוברים
3 כפות של נענע קצוצה (אפשרי להוסיף גם פטרוזיליה, כוסברה או סלרי קצוץ לפי הטעם)
לרוטב:
4 כפות חומץ בלסמי
כפית שמן זית
2 כפיות דבש
קורט מלח, פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
הכנת השעועית: מכניסים את השעועית הקפואה לסיר עם מים רותחים ומבשלים כ- 2-3 דקות.
מוציאים למסננת ושוטפים במים קרים לעצירת תהליך הבישול. מערבבים את השעועית הירוקה עם הבצל, העגבנייה והנענע.
הכנת הרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת ומנערים היטב.
קולים את הצנוברים במחבת חמה עד שהם משחמים מעט.
להגשה – שופכים את הרוטב על הירקות ומפזרים מעל את הצנוברים ואת הגבינה הבולגרית.
4 מנות
כל מנה = מנת חלבון גבינה + מנת שמן