מנה אחת= מנת פחמימה + מנת חלבון גבינה+ מנת שומן
מצרכים:
2 פרוסות לחם מלא קל
ביצה אחת
שליש כוס ירק קצוץ כגון: פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, עירית
2-3 עלי בזיליקום קצוצים
כפית שטוחה פסטו
2-3 פרוסות חסה
2 פרוסות עגבנייה
2 פרוסות מלפפון
הכנה:
מחממים היטב מחבת לא נדבקת ומרססים במעט ספריי שמן
מערבבים את הביצה עם הירק הקצוץ ושופכים למחבת. הופכים כשרואים שהביצה מתחילה להקריש.
כאשר החביתה חמה האדים שלה מרטיבים את הלחם- אם אוכלים את הכריך ישר עם ההכנה אפשר להעביר את החביתה ישר על הלחם אולם אם מתכננים לאכול את הכריך יותר מאוחר רצוי להעביר את החביתה לצלחת שתקרר מעט ואז להכין את הכריך.
מורחים על הפרוסה השנייה את ממרח הפסטו, מסדרים על החביתה את הירקות וסוגרים עם הפרוסה השנייה. חוצים לאורך או באלכסון.
את החביתה אפשר להחליף בביצה קשה
את ממרח הפסטו ניתן להחליף ב 2 כפות אבוקדו
זמן הכנה- 10 דקות