7 מנות, מנה= מנת פחמימה/ מנת חלבון גבינה
תפוח אדמה בינוני
גזר קטן
קישוא קטן
3 ביצים
2 מצות קלות שבורות לחתיכות קטנות
4 כפות פתיתי גלבוע 22%
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקלפים את כל הירקות, מגרדים בפומפייה גסה ומעבירים לקערה.
- מניחים את שברי המצות בקערה, יוצקים מעליהן מים רותחים, משרים לשתי דקות ומסננים. מעבירים לקערת הירקות.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. מומלץ לסחוט מעט את הנוזלים.
- יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס משומנות בספרי שמן ואופים במשך 40-35 דקות. ניתן להכין 14 מאפינס קטנים או 7 מאפינס גדולים.
- מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני ההגשה.