15 לביבות, 5 מנות.
מנה= 3 לביבות= מנת פחמימה.
מצרכים:
1/2 בצל בינוני
1/2 קישוא בינוני
1/2 גזר בינוני
1/2 בטטה קטנה
1/2 תפוח אדמה גדול
2 כפות שטוחות קמח תופח
2 ביצים
לתיבול- מלח, פלפל שחור גרוס דק
הכנה:
שוטפים היטב את הירקות ומגרדים אותם על פומפייה דקה. ניתן גם לטחון במעבד מזון.
סוחטים היטב את הירקות מעודפי נוזלים.
מוסיפים לקערה את הקמח, ביצים ותבלינים ומערבבים היטב
מחממים היטב מחבת לא נדבקת ומרססים עם ספריי שמן.
לוקחים כף מהתערובת ומניחים במחבת ומשטחים מעט ללביבה עגולה.
צולים עד להשחמה והופכים לצד השני עד שגם הוא משחים.
(ניתן לאפות את הלביבות במקום להכין במחבת)
זמן הכנה- 15 דקות