5 מנות
2 כפות שמן
1/2 1 כוסות בורגול מושרה במים ומסונן
4 כוסות מים
מלח, פלפל שחור
3 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית אבקת זנגוויל
5 כרעי עוף
1 כוס מים רותחים
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים סיר עם 2 כפות השמן, ומעבירים אליו את הבורגול. קולים מעט תוך ערבוב. יוצקים 3 כוסות מים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבורגול התרכך והמים התאדו.
- מערבבים בקערה את הסויה, הסילאן, השום, אבקת הזנגוויל, מלח ופלפל. מעבירים את העוף לתוך המשרה, ומערבבים כך שכולו יהיה מצופה. משרים כ-30 דקות.
- מרדפים תבנית בנייר אפייה. מפזרים עליה את הבורגול המבושל, מסדרים מעליו את כרעי העוף, ויוצקים את המשרה. יוצקים כוס מים רותחים.
- מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום, ואופים כשעתיים. מסירים את הנייר ואופים עוד כ-10 דקות להשחמה.
- כרע עוף (ללא עור) + 3 כפות בורגול לאחר בישול = תחליף ארוחת צהריים.
- ניתן לשלב ירקות מבושלים כתוספת חינמית לארוחה משביעה.