מרכיבים:
- 1 ק”ג כבד עוף טרי שטוף ומנוקה, חתוך לחתיכות קטנות
- 3 בצלים בינוניים פרוסים
- 1 כפית שמן קנולה
- מלח
- 1 כוס יין אדום יבש
- פלפל שחור גרוס טרי
- פטרוזיליה קצוצה
- מים רותחים לפי הצורך
- חבילת פסטה
אופן הכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות. אין צורך לשטוף, רק לסנן.
בינתיים מטגנים בצל בכף שמן עד שיזהיב מאוד
מסיטים הצידה את הבצל ומכניסים את חתיכות הכבד, מעליהן את הבצל, מלח, פלפל לפי הטעם,
בערך 10 דקות לא יותר, עם מכסה סגור
פותחים
מכסה, מוסיפים את היין
ו”מגרדים” את תחתית המחבת להסמכת הרוטב אם חסר רוטב
מוסיפים עוד קצת יין או מים כדי שיווצר מספיק רוטב לתיבול הפסטה. סוגרים אש, בכלי עמוק מערבבים את הכבד, הבצל והפסטה למיזוג טעמים.
מוסיפים עוד קצת יין או מים כדי שיווצר מספיק רוטב לתיבול הפסטה. סוגרים אש, בכלי עמוק מערבבים את הכבד, הבצל והפסטה למיזוג טעמים.
אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה טריה למי שאוהב.
3 חתיכות כבד=מנת בשר לא.צהריים + 3 כפות פסטה=מנת פחמימה.