מרכיבים:
- כוס קינואה (כ-170 גרם)
- 3-4 כוסות מים
- ירק טרי קצוץ דק לפי העדפה: פטרוזיליה, כוסברה, גבעולי סלרי, שמיר, נענע, בצל ירוק, בצל סגול קצוץ דק
- 2 מלפפונים בינוניים קצוצים
- 2 עגבניות קצוצות
- לימון בינוני סחוט (לגיוון הטעם: מוסיפים קליפת לימון מגורדת)
- כף שמן זית
- מלח, פלפל שחור, קמצוץ סומק (לא חובה)
אופן הכנה:
מבשלים את הקינואה בהרבה מים כמו שמבשלים פסטה. מסננים ומחכים שתצטנן.
מערבבים את כל הרכיבים, מתבלים לפי הטעם ומחכים שהטעמים ייספגו.
טיפ: טעים יותר לאחר יום מנוחה בקירור.
8 מנות.
מנה אחת = מנת פחמימה
חצי מהמתכון (4 מנות)= פחמימה מרובעת
חצי מהמתכון (4 מנות)= פחמימה מרובעת