2 מנות
מנה אחת (חצי חציל) = מנת חלבון גבינה
מצרכים:
1 חציל בינוני שטוף
2 כפות של פתיתי עמק 22% ( 25 גרם)
60 גרם גבינת פטה 5%
מעט פלפל שחור
מעט עלי בזיליקום
הכנה:
מניחים את החציל הקלוי על תבנית תנור, מרססים בתרסיס שמן ואופים ב 200 מעלות עד השחציל רך.
מעבירים לצלחת הגשה ומניחים לו מעט להתקרר
חוצים את החציל לשנים.
על כל חצי מפזרים כף פתיתי עמק וחצי מכמות הפטה. מפזרים עלי בזיליקום.
מחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות עד שהגבינות נמסות או לחלופין, מעבירים למחבת מרוססת בתרסיס שמן ומאדים את החציל עם מכסה סגור עד שהגבינות נמסות.
זמן אפיה של החציל- 45 דקות
זמן הכנה- 10 דקות