מצרכים (ל-3 מנות):
- 600 גרם חזה עוף פרוס לרצועות
- 2 בצלים ירוקים קצוצים גס
- 2 שיני שום פרוסות
- 3 כפיות שמן זית
מצרכים למרינדה:
- כף מיסו כהה מהול בשליש כוס מים חמים, או רבע כוס רוטב סויה
- כפית פפריקה אדומה שטוחה
- 1/2 כפית ג’ינג’ר טחון
- 1/2 כפית גרעיני כוסברה
- 1/2 כפית פלפל לבן
- פלפל שאטה (למי שאוהב חריף)
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי המרינדה בקערה ומשרים בתוכה את נתחי העוף במשך שעה לפחות (מומלץ להשרות לילה במקרר). יש לערבב היטב כדי שכל הנתחים יהיו מצופים במרינדה.
- מקפיצים את הבצל הירוק ואת השום בשמן זית. מוסיפים את נתחי חזה העוף עם כל נוזלי המרינדה ומקפיצים עד שנתחי העוף מלבינים. לא להקפיץ מדי, שהנתחים לא יתייבשו.
כל מנה = חלבון בשר + מנת שומן