חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

המדריך להכנת סושי + מתכונים

1 רול תחליף לארוחת ערב שלמה ( מנת פחמימה+ 1.5 חלבון גבינה + מנת שומן)

2 רולים תחליף לארוחת צהרים שלמה ( מנת חלבון בשר + 2 מנות פחמימה + מנת שומן)

המדריך להכנת סושי

1 כוס אורז לסושי

רצועות של ירקות דקים וארוכים – גזר, מלפפון, עירית

2 פטריות חתוכות לרצועות דקות

100 גרם טופו קשה חתוך לרצועות דקות

סלמון מעושן חתוך לרצועות

כף גבינת שמנת 5%

רבע אבוקדו חתוך לרצועות

אצות לסושי

אמצעי עזר – מחצלת סושי או ניילון נצמד, צלוחית עם מים, סכין חדה.

הכנת האורז:

מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה. לאורז לסושי משתמשים בכוס מים אחת בלבד. חשוב לקרר את האורז לפני הכנת הסושי. האורז אמור לצאת דביק במקצת.

הכנת מילוי טופו טבעוני:

מניחים את רצועות הטופו והפטריות בקערה ושופכים מעליהם רוטב סויה ומשרים למשך כמה דקות. מומלץ לכמה שעות לספיגת טעמים.

מרססים מחבת חמה בתרסיס שמן ומאדים את רצועות הטופו והפטריות עד שהן מתרככות. מניחים להתקרר.

הכנת הסושי:

מכינים מראש את כל מצרכי המילוי חתוכים בגודל אחיד (הסברים בסדנת בישול).

מניחים את המחצלת על קרש חיתוך.

מניחים עליה את האצה כאשר הצד המבריק פונה כלפי מטה.

מניחים את האורז על האצה כולה ומהדקים אותו לקבלת משטח אחיד.

על קצה האצה הקרוב אלינו מסדרים את המילוי שרוצים:

רול סלמון: 2 רצועות של גזר, 2 של מלפפון, 3-4 רצועות של עירית, רצועות של סלמון מעושן.

רול טבעוני: 2 רצועות של גזר, 2 של מלפפון, 3-4 רצועות של עירית, 2 רצועות של אבוקדו 2-3, רצועות של פטריות, 3 רצועות של טופו.

רול סלמון וגבינת שמנת: מורחים גבינת שמנת לרוחב האצה, 2 רצועות של גזר, 2 של מלפפון, 3-4 רצועות של עירית, 2 רצועות של אבוקדו 2-3 , רצועות של סלמון מעושן.

גלגול הרולים:

מרימים את קצה המחצלת ומגלגלים את הרול תוך הידוק המחצלת משני הקצוות. לאחר ההידוק משחררים את המחצלת ועושים לרול עוד סיבוב תוך כדי הידוק המחצלת עד שמגיעים לסוף הרול. במידה ויש צורך ניתן למרוח מעט מים בקצה האצה כדי שתדבק.

מניחים את הרול על משטח ישר ובעזרת סכין שתבלנו במים חותכים את הרול לטבעות.

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות