מצרכים:
300 גרם בשר בקר רזה טחון גס ( לדוגמא אונטרריב )
1 בצל
1 כפית שמן זית
2 כף יין אדום יבש
מלח/פלפל
אופן הכנה:
- מטגנים את הבצל בכפית שמן זית עד שמתרכך. מוסיפים את היין ומבשלים 2 דקות. מקררים.
- מערבבים את הבצל עם הבשר ולשים לישה קצרה ( לא יותר מדקה – לישה ארוכה תניב המבורגר דחוס וקשה ולישה קצרה מדי תוביל להמבורגר מתפורר.לכן, אני ממליץ על לישה קצרה רק עד לגיבוש המרכיבים ).
- מחלקים את התערובת לשתיים ומעצבים לצורת קציצה, עדיף בעזרת רינג. ממליחים ומפלפלים.
- מחממים פלאנצ’ה וצולים את ההמבורגר.
- הופכים כל דקה את הבשר עד להגעה למידת העשייה הרצויה.
- מגישים עם חסה, עגבנייה ורטבים שרוצים.
חצי= מנת חלבון בשר לארוחת צהריים