4 מנות, מנה= פחמימה + חלבון וחצי גבינה
4 מצות קלות רטובות
מילוי:
1 קופסה של ריקוטה 5%
1 ביצה
3-4 כפות של פטרוזיליה קצוצה או שמיר קצוץ
80 גרם פתיתי עמק 9% או 40 גרם פתיתי גלבוע 22%
170 מ”ל שמנת לבישול 9%
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
הכנה:
מרטיבים היטב את המצות במים ועוטפים במגבת עד שיתרככו ויהיו גמישות.
מערבבים את הריקוטה עם הביצה, הפטרוזיליה ומחצית מכמות פתיתי העמק ומתבלים לפי העדפה אישית.
מניחים רבע מהמילוי בכול מצה ומגלגלים וסוגרים אותה.
מעבירים לתבנית פיירקס חסינת אש את המצות הממולאות.
מתבלים את השמנת לבישול ושופכים מעל המצות.
מפזרים מעל את פיתית העמק ואופים בתנור כעשרים דקות על חום בינוני במצב גריל