חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #193670
    אלמוני
    לא פעיל

    היי שוב חזרתי עם עוד שאלות לגבי קינואה מופיעה בחוברת כתחליף חלבון בשר וגם כתחליף לפחממה איך אפשר לשלב אותה בתפריט עם חלבון בשר או עם פחממה? ובעצם השאלה מתייחסת לקיטניות בכלל.
    וגם רציתי יעוץ והכוונה לגבי מה יכול להוות תחליף לארוחת צהריים בשרית כדי לא לאכול כל יום בשר.
    אודה לך מאוד אם תעזרי לי. ומראש תודה רבה

    #193673
    אלמוני
    לא פעיל

    קינואה נחשבת כפחמימה ולא קטניה (למרות רמות החלבון הגבוהות, ואכן זה די תמוה).
    בכל מקרה את יכולה לאכול 3 כפות או חצי כוס חד פעמית (לאחר בישול כמובן) בכל פעם שכתוב לך מנת פחמימה (בוקר, ערב, צהריים, לא משנה מתי).

    קטניות, יכולות לבוא כפחמימה, ואז זה בדיוק כמו הקינואה, חצי כוס/3 כפות בכל פעם שרשום פחמימה. קטניות יכולות לבוא גם כתחליף למנת בשר, ואז מותר לך בכל ארוחת צהריים, להחליף את מנת הבשר בכוס וחצי של קטניה, ונוסף על זה מנת פחמימה (שזה עוד חצי כוס).

    דבר נוסף, ומקווה שאני לא מסבכת אותך, זה פחמימה מרובעת. פעמיים בשבוע, מותר לך להחליף את הבשר בכוס וחצי של פחמימה מבושלת. זה אומר שסה”כ יוצא לך לאכול בצהריים 2 כוסות של פחמימה מבושלת, אבל שוב, זה רק פעמיים בשבוע.

    ורק כדי להפריד,
    פחמימה מבושלת יכול להיות- אורז על כל סוגיו, פתיתים, קוסקוס, פסטה, קינואה, תירס, חיטה, אפונה, בורגול, גריסים.
    קטניות הן- שעועית, עדשים מכל הסוגים, פול, חומוס.

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות