קינואה נחשבת כפחמימה ולא קטניה (למרות רמות החלבון הגבוהות, ואכן זה די תמוה).
בכל מקרה את יכולה לאכול 3 כפות או חצי כוס חד פעמית (לאחר בישול כמובן) בכל פעם שכתוב לך מנת פחמימה (בוקר, ערב, צהריים, לא משנה מתי).
קטניות, יכולות לבוא כפחמימה, ואז זה בדיוק כמו הקינואה, חצי כוס/3 כפות בכל פעם שרשום פחמימה. קטניות יכולות לבוא גם כתחליף למנת בשר, ואז מותר לך בכל ארוחת צהריים, להחליף את מנת הבשר בכוס וחצי של קטניה, ונוסף על זה מנת פחמימה (שזה עוד חצי כוס).
דבר נוסף, ומקווה שאני לא מסבכת אותך, זה פחמימה מרובעת. פעמיים בשבוע, מותר לך להחליף את הבשר בכוס וחצי של פחמימה מבושלת. זה אומר שסה”כ יוצא לך לאכול בצהריים 2 כוסות של פחמימה מבושלת, אבל שוב, זה רק פעמיים בשבוע.
ורק כדי להפריד,
פחמימה מבושלת יכול להיות- אורז על כל סוגיו, פתיתים, קוסקוס, פסטה, קינואה, תירס, חיטה, אפונה, בורגול, גריסים.
קטניות הן- שעועית, עדשים מכל הסוגים, פול, חומוס.