- This topic has תגובה 1, 5 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים by
אלמוני.
-
מאתתגובות
-
25/06/2017 בשעה 13:19 #102000
אלמוני
לא פעילאז לקחתי קצת השראה משרשורים ישנים שראיתי כאן…
מטרת השרשור היא לפרסם מתכונים מוצלחים במיוחד שאתן משתמשות בהם לעתים קרובות – גם הרשמיים של חלי וגם מתכונים אישיים שלכן. גם הדברים הכי בייסקים יכולים להיות מעולים!
אני אתחיל :מאושר:חציל בשמנת אלפרו 4.7% (70 גרם=שומן, 100 גרם=חלבון, מוגבל לפעמיים בשבוע):
לקחת חציל בינוני ולחצות אותו ל-2, ליצור בו חריצים ולהכניס לתנור בתבנית עם מעט מים ולסגור בנייר כסף. להשאיר בחום של 150 מעלות במשך שעה, עד שרך.
להוציא, לשפוך את המים שנותרו בתבנית, ולשפוך מעל את הכמות המדודה של השמנת. לשים עשבי תיבול כרצונכן, אני שמה זעתר ואורגנו, להוסיף גם קצת מלח, ולהחזיר לתנור ל-40 דקות – או עד שמשחים.
כל המנה שווה לחלבוןשומן.פשטידת פטריות:
לטגן בצל שלם וחבילת פטריות, להוסיף 2 כפות שטוחות של קמח, ביצה ופרוסת גבינה צהובה 5%, לערבב טוב ולהכניס לתנור.
שווה למנת פחמימה + 1.5 חלבון.טורטייה במילוי תפוח בקינמון (ואופציות לתוספות):
לקחת טורטייה, לשים אותה במחבת – בלי שמן – ולהשחים אותה.
בו זמנית לקחת תפוח, לחתוך לפלחים דקים ולהכניס למחבת בלי שמן, לשים רבע כוס חד פעמית של מים וכףכף וחצי קינמון ולערבב. להשחים.
להכניס את התפוח לטורטייה ולקפל ל-2.
כל זה = פחמימה + פרי.
אפשר להוסיף: כפית סילאן+ כפית טחינה גולמית = מנת שומן, כפית סילאן+ 6 אגוזי מלךפקאן = שומן, 10 גרם של חלווה = שומן עד פעמיים בשבוע.סלט קולורבי, קישוא ותפוח:
לחתוך קולורבי, תפוח וקישוא טריים לסלט, לתבל בהרבה מיץ לימון ולאכול. פשוט וטעים :לשון:
שווה למנת פרי.אשמח למתכונים שלכן :אוהב:
11/04/2019 בשעה 22:43 #102001אלמוני
לא פעילתותחית על :אוהב:
11/04/2019 בשעה 22:43 #102003אלמוני
לא פעילמרתיע אותי. איך את חותכת אותו? הקולורבי מקלות והקישוא עיגולים? אשמח להבין את צורת החיתוך של שלושתם ואיזה סוג תפוח
11/04/2019 בשעה 22:43 #102005אלמוני
לא פעילהמתכונים שאני משתמשת הרב
עוגה בספל מוסיפה גם שקדים אגוזים או בוטנים שיהיה ארוחת ביניים מלאה( תפריט הנקה)
אומלט מפנק מערבבת ביצה עם מים פלפל ומלח
מטגת על אש נמוכה ובינתים מכינה תערובת מילוי פטריות פלפלים קצוצים שום קצוץ שמיר פטרוזיליה בצל ירוק זיתים או אגוזים פלפל שחור ומלח(מתוכם מה שיש לי זמין בבית לא תמיד שמה הכל)
מניחה את התערובת על חצי מהחביתה שעשויה למחצה מעל מניה חצי פרוסת גבינה צהובה מקפלת וממשיכה טיגון עד שהגבינה נמסה מגלישה לצלחת יוצא מנה וחצי חלבון ירקות ושומן אם שמים גם אגוזים או זיתים-שווה לנסות זה פינוק אמיתי!
דבר נוסף שאני אוכלת כמעט כל ערב טוסט עם גבינה צהובה רצועות פלפל פטריות בצל זיתים מאוד טעים11/04/2019 בשעה 22:43 #102006אלמוני
לא פעילמוקפץ ירקות עם סקיני פסטה:
להקפיץ עם כפית שמן זית בסיר רחב:
בצל, גזר, כרוב, נבטים, קישוא (כל ירק שאתן אוהבות)
לסנן 2 חבילות סקיני פסטה בצורת נודלס
לשפוך את הסקיני פסטה לירקות המוקפצים
להכין את הרוטב:
4 כפות סויה, 1 כף טום יאם, 0.5 כף רוטב טריאקי, 2 כפות מים, גינגר (לפי הטעם), 3 שיני שום קצוצות, קורט פפריקה, צילי גרוס, וממש טיפה אבקת מרק עוף.
לשפוך את הקוטב על הירקות והסקיני ולערבב טוב, אם צריך תשפרו טעמים
בתאבון :אוהב:עוף ברוטב עם כרובית:
חותכים ראש גדול של כרובים ו2 בצלים
בסיר גבוה מרתיחים טיפה את העופות ומורידים להם את העור
לוקחים סוטאז ומחממים בו כפית שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה
כאשר הבצל מושחם מניחים את העופות עליו ומשחימים אותם משני הצדדים
בינתיים מכינים את הנוזל:
כוס וחצי מים, כפית גדושה כורכום, מלח ופלפל
להניח את הכרוביות על העוף ולשפוך את הרוטב על הכרוביות והעוף.
להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה בערך 43 שעה
בתאבון :אוהב: -
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.