חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אלמוני
    לא פעיל

שלום לכולם
    שמי מורן, האחות הגאה התאומה של איה
    אני מעריצה מושבעת של כולכן, על ההשגים המדהימים
    על השינוי המדהים של הרגלי החיים והחיים בכלל
    מטופליי מכירים אותי כד”ר פרידמן מורן,
    לאחר סיום לימודי הרפואה התאהבתי בהתמחות ברפואת משפחה (אותה התחלתי השנה) ואני רואה זאת יעוד, שליחות לטפל באמת באנשים ולא במחלות, למנוע מחלות ולא רק לכבות שריפות.
    מדי יום ביומו אני רואה את הנזקים של הרגלי חיים חולניים- העדר פעילות גופנית, עודף משקל מילדים קטנים ועד מבוגרים, זה כואב מאוד אך אני אופטימית מאוד במיוחד שאני קוראת ושומעת על אנשים כמוכם, יישר כוח לכולכם ולמצטרפים החדשים.

ראיתי מס שאלות על פעילות גופנית ורציתי לשתף אתכם במה מוכח כיעיל ובריא לאורך שנים לפי הספרות הרפואית וכן מה מומלץ:

1. לפני התחלת כל פעילתו גופנית (במיוחד אם לא עסקתם בכך לפני כן) אני ממליצה לפנות לרופא ספורט/ארגומטריה- הליכה על מסילה, יש במרדיאן בחיפה תמורת 50 ש”ח ובמקומות רבים אחרים. חשוב לוודא שמערכת הלב וכלי דם תקינה על מנת לא לגרום לנזק נוסף.
    2. הכל בהדרגה, כמו שכולם יודעים גם רומא לא נבנתה ביום אחד.
    3. ארגוני הבריאות העולמיים ממליצים על פעילות גופנית אירובית (הליכה, אופניים , ריצה) מרבית ימות השבוע כ- 40 דקות. כמובן לא מתחילים ב- 40 דקות ובטח לא כל יום למי שלא רגיל. אבל כל יום קצת, מ- 5 דקות לעלות בהדרגה והגוף יתרגל.
    4. איכות הפעילות- עוצמת הפעילות המומלצת נמדדת לפי עליית קצב הלב. ניתן למדוד את הקצב עי הנחת 3 אצבעות משני צידי הגרוגרת (פשוט תחליקו את האצבעות מהגרוגרת לצדדים), למדוד חצי דקה ולהכפיל בשניים תקבלו את הדופק. הרצוי=דופק המטרה הוא להגיע ל- 70% (להכפיל ב- 0.7) מהדופק המירבי שלכם. דופק מירבי הוא 220 פחות הגיל שלכם.
    לדוגמא אני בת 30 (אבל אל תספרו לאף אחד)
    לכן הדופק המירבי שלי הוא 220 פחות 30 שזה 190
    0.7 (70 %) מ- 190 = 133.
    לסיכום לאחר מס חודשים של פעילות מתונה כדאי להגיע לפעילות מרבית ימות השבוע למשך כ- 40 דקות כל פעם ומרבית זמן זה בדופק של 133.
    יש אחרים שממלצים פעילות גופנית כ- 220 דקות במשך שבוע- סהכ מדובר באותו סדר גודל של זמן.
    שיהיה בהצלחה
    שלכם
    מורן

אלמוני
    לא פעיל

יאאאא איזה כייף שנכנסת לפורום…..:))
    אני שמחה שאת פה, אני בטוחה שיהיו פה הרבה משתתפים
    שישמחו לקבל ממך מידע רפואי עדכני בכל הקשור לבריאות, תזונה ופעילות גופנית….
    למה גילית להם בנות כמה אנחנו?
    איך המרגש שאין לך יותר אחות תאומה שמנה?
    אוהבתתתת
    איה

אלמוני
    לא פעיל

היי מורן,לא מפתיע שאת גאה להיות אחותה התאומה של איה. פשוט מקסימה.
    תודה רבה על הטיפים והמידע =]

אלמוני
    לא פעיל

שלום לך
    מה שלומך?
    איזה כיף שאת פה נותנת טיפים מאוד טובים לגבי ספורט
    ואני מקווה שתמשיכי לתת טיפים
    ולכל מי שלא מכיר אותה היא התאומה של איה
    אבל לא דומות בחיצוניות
    אבל דומות בנחמדות ובעזרה לזולת
    תודה אוהבת רוסנה

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)