- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים by
אלמוני.
-
מאתתגובות
-
27/12/2016 בשעה 14:20 #108754
אלמוני
לא פעילהיי..
יודעת שזה הפורום המקצועי ולא הכללי אבל אני ממש מתוסכלת.. במקום שאצליח לרדת במשקל לקראת החתונה החודשיים באחרונים הפסקתי ללכת לחדר כושר ועליתי 7 קילו.. לא מצליחה לחזור לתלם.. והחורף רק גורם לי לרצות לאכול..
מנסה שוב לחזור לתוכנית ומתחננת לעזרתכם.. אני לא אוכלת בשר ודגים וקצת בעייתית באוכל.. בעיקר בצהריים וערב.. בקיץ אני מכינה סלט גדול עם תוספת (חומוס מבושל, סויה, טונה..) אבל בחורף לא מתחשק לי משהו קר כמו סלט ואני מחפשת כל הזמן לאכול… יוצא שאני אוהבת רק את הדברים הפחממתיים: תפוח אדמה, אורז, פסטה.. אבל הם מוגבלים ולכן בשאר הימים אני אוכלת לא טוב ונופלת שוב ושוב..
אשמח אם תוכלו לעזור לי עם מנות משביעות שאפשר לאכול כתחליף חלבון.. כבר מיואשת לגמרי..11/04/2019 בשעה 23:54 #108755אלמוני
לא פעילאת אוהבת קטניות?
א' – מג'דרה כפחמימה מרובעת (פעמיים בשבוע)
———————————-
מניחה שאת יודעת להכין רק שימי לב בלי שמן וממליצה להגיש עם כף טחינה כמנת שומן וסלט קצוץב'- תבשיל עדשים כתומות בקארי (לא מוגבל לצהריים! מתאים לא.צהריים/א.ערב תלוי בכמות קטניות)
————————————————————————
מה שמדהים בעדשים כתומות זה שהן לא דורשות השרייה ותוך 20 דקות הן מוכנות!
http://veg.anonymous.org.il/art233.html
המתכון ממש פשוט להכנה רק צריך לשים לב לכמויות רוטב עגבניות כי תכיני עם פחות עדשים. אני הכנתי לי את הרוטב בנפרד כמו שהם מתארים (בחרתי משחת קארי אדומה שלא מכילה כלל שמן) ואת העדשים בנפרדכשהחלטתי להכין את המנה שמתי כמות מתאימה של רוטב למול העדשים כאשר:
1.5 כוס חד”פ עדשים אדומות לא.צהריים
3/4 כוס חד”פ עדשים אדומות לא.ערבוהנה קיבלת חלבון בשר או גבינה מעניין וכיפי לחורף. יוצאת כמות מכובדת
ג'- תבשיל קטניות ודגנים ברוטב אדום חמוץ (לא מוגבל!)
———————————————-
פחמימה – חצי כוס דגן (חיטה מבושלת/כוסמת/אורז/קינואה) – אני הכנתי עם חיטה
חלבון בשר – לבשלמכינים בנפרד את הדגן בנפרד והקטניות בנפרד מבושלים
בסיר חדש:
מטגנים בצל ושום וקוצצים לתוך הסיר גזר, קוביות עגבניה קטנה, במיה, שעועית ירוקה/צהובה..מה שבא לך מוזמנת להוסיף..
מתבלים ומבשלים בקצת מים
כשהטעמים התגבשו ויש פחות מים מוסיפים כף רסק עגבניות, סוחטים חצי לימון!!!! מערבבים ומתקנים טעמים לפמים צריך טיפה מלח לאזן את הלימוןזורקים חצי כוס חד”פ דגן וכוס וחצי חד”פ מהקטניות ומערבבים
נותנים לטעמים להתגבש ומתקנים נוזלים או תיבולמגישים לתוך קערה את המנה המכובדת שיצאה ומוסיפים כפית טחינה גולמית מחיטה מלאה כמנת שומן
ט ע י ם
ב ת י א ב ו ןוהייתי ממליצה לך להסתכל במתכונים הטבעוניים פה
-
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.