- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים by
אלמוני.
-
מאתתגובות
-
02/10/2012 בשעה 1:13 #209816
אלמוני
לא פעילשלום,
אני משערת שההודעה מיועדת לדיאטנית. אזהרה לשאר הקוראות – הכתוב עשוי להיות מאוד מפתה… 🙂
בפגישה האחרונה בקבוצתנו נאמר כי סופלה שוקולד מכיל קלוריות כמו יום שלם (1200? 1500?).
אני תמיד בוחרת עוגה כמנה מותרת.1. אודה מאוד להסבר יותר מפורט לגבי העוגות האישיות בבתי קפה / מסעדות. אם אפשר לקחת לדוגמא את העוגות האישיות במסעדת “שני” – ממש מעבר לכביש מבית חלי ממן בנווה שאנן בחיפה… זה יכול להיות מדגם מייצג, כך שתוכלו לחלק לקטגוריות את העוגות האישיות השונות, ולתת לנו מושג על ערכן הקלורי.
2. אם אפשר לתת כללי אצבע – מה יותר משמין, מה פחות. למשל:
* פאי לעומת עוגת קרם.
* האם כדאי לשאול מלצרים על מידת הדחיסות של הקרם? כמה קריטי זה מבחינה קלורית?
* בעוגת קרם – האם יש הבדל משמעותי בין סוגי קרם – שוקולד (לבן/חום/מריר) לעומת גבינה, ריבת חלב, טעם קפה וכד'.
* בפאי – האם יש הבדל משמעותי בין סוגי הפאים – פירות “טריים”, תפוחים, שקדים ואגוזים, פאי שוקולד.
* עוגות קצפת – “סברינה”, “קרמשניט” וכו'
* התוספות שליד – כמה הן עולות? כדור גלידה (רגילה – בטח סביב 10% שומן), קצפת (בערך בגודל חצי אגרוף), הזלפה של סירופ שוקולד/מייפל (בערך 2 כפות), טחינה עם סילאן (בערך 2 כפות מכל מרכיב).
* בסופלה שוקולד – מאיפה מגיעות רוב הקלוריות – מהחלק של העוגה הבחושה או מהחלק של השוקולד הנוזלי? כשמסתכלים על עוגת שוקולד בחושה רגילה אל מול בראוניז אל מול עוגה המצופה בשכבה עבה של שוקולד ממש – נראה לי שהעלות הקלורית הולכת ועולה. אני צודקת? בכמה?
* עוגת גבינה פרורים לעומת עוגת גבינה אפויה.
* ציפוי מעל עוגת גבינה – שכבה של שוקולד לעומת שכבת פרי (אוכמניות למשל). כמה מוסיף הציפוי וכמה משמעותי סוג הציפוי.
* “ללא סוכר”, “ללא גלוטן” – לא מעיד על פחות קלוריות. נכון?
* עוגה פחות מתוקה = פחות קלוריות? עוגה שמרגישים פחות שומן בבצק/קרם שלה (למשל, יותר אוורירית, או חלקים של עוגה בחושה) = פחות קלוריות?
* קריטריונים אחרים שיעזרו לי לגבש הערכה קלורית של עוגות כנ”ל?ממש ממש אודה על תשובה מעמיקה. בדף יחידה אולי??
מועדים לשמחה ותודה רבה,
לירי14/04/2019 בשעה 5:02 #209818אלמוני
לא פעילואני מבינה ששאלת את השאלה כדי לקבל מענה מקצועי ולא חובבני.. אבל כן יכולה לתת כמה דגשים.
עוגה ללא סוכר, ברור שיהיה בה פחות קלוריות. עוגה ללא גלוטן – לא בהכרח פחות נזק קלורי. עדיין יש בה קמחים נטולי גלוטן, יכול להיות קמח שקדים או קמחים אחרים והם לא בהכרח יותר “דיאטטים”.
לגבי עוגות של פירות ופאי – פאי פירות יכיל הרבה פחות קלוריות מאשר פאי שוקולד או שקדים ואגוזים. כנ”ל לגבי ציפוי מעל עוגת גבינה- בפירות יש פחות “נזק” מאשר בשוקולד.
בסופו של דבר, אני חושבת שבמנה מותרת את יכולה לקחת מנה אחת של עוגה אישית, יכול להיות שאפשר איזה כדורון קטן של גלידה ליד. אישית הייתי מוותרת על הקצפת. זו רק דעתי האישית כמובן, לא מקצועית בעליל 😉
14/04/2019 בשעה 5:02 #209820אלמוני
לא פעילאורנה, תוכלי לענות לי? או להעביר לדיאטנית?
תודה רבה. -
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.