זוכרים שדיברנו על הכריך המושקע שאנחנו מכינים עם ים אהבה לילדים שהולכים לבית הספר?
כריך שתואם לו נכין גם עבורנו?
כל יום אנו מכינים לעצמנו את הסנדביצ'ים שלנו
אנחנו נאכל את הסנדבי'צים שהכנו לעצמנו
אם נתלונן שהכריכים שלנו לא טעימים ולא נעשה עם זה שום דבר, שום דבר גם לא ישתנה.
אז מה אלה הם אותם הסנדביצ'ים בחיינו?
חלק לא קטן ולא מבוטל מחיינו מורכב ממאורעות ונסיבות שכלל אינם תלויים בנו. לנו אין את היכולת לשלוט בכל מה שקורה מסביבנו. כאשר אני מבין את המשמעות לכך שאין לי טעם לבזבז את האנרגיה שלי על דברים שאין ביכולתי לשנות ולהשפיע עליהם, זו הנקודה שבה אני מתחיל לקחת אחריות על חיי. במקום לבזבז את האנרגיה, המשאבים והעשייה שלי על אותם מאורעות ונסיבות שאינם תלויים בי, אני מתחיל להתמקד בדברים שכן יש ביכולתי לשנות ולהשפיע. אני בעצם מתחיל להתמקד באיך אני בוחר להגיב לאותם מאורעות ונסיבות ולא בסיבה להיווצרותם ומי אשם ו/או אחראי לכך.
הסנדביצ'ים בחיינו הם למעשה יכולת הבחירה שלנו להגיב לדברים. סטיבן קובי אמר כי: “החיים הם 10% מה שקורה לנו (מאורעות ונסיבות) ו – 90% הדרך שבה אנו בוחרים להגיב לזה (סנדביצ'ים)”
קחו אחריות על החיים שלכם עכשיו!!! אף אחד לא יעשה את זה עבורכם. בחיים אתם היצרן ואחריות היצרן היא בעצם האחריות שלכם על עצמכם – זו אחריות לכל החיים!
“כל עוד לא תוכל לומר ביושר: אני מה שאני היום בגלל הבחירה שעשיתי אתמול – לא תוכל לומר: “אני בוחר לחיות אחרת”.
שבת מבורכת אימפריה :אוהב: