חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
  • This topic has 3 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים by אלמוני.
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אלמוני
    לא פעיל

אני לא טובה במתמטיקה ולא סומכת על עצמי..
    שותפה שלי לדירה לשעבר (אנחנו כבר לא בקשר) שהייתה בתכנית של חלי ממן הייתה מכינה את הפשטידה שלהלן ואוכלת רבע ממנה לארוחת ערב..
    רציתי לבדוק שזה אכן נכון לפי הכמויות, ואשמח אם תוכלי בבקשה לעזור לי:

המתכון:

3 כפות קמח

3 ביצים

250 גר' גבינה רכה כלשהי עד 5% (לדוגמה- קוטג' שום שמיר או בטעם אחר)

250 גר' גבינה רכה כלשהי עד 5% (לדוגמה- סימפוניה באחד הטעמים)

250 גר' גבינה *קשה* כלשהי מגורדת עד 5% (לדוגמה- צפתית/בולגרית)

חופן פתיתי גבינה צהובה (עד 9%) (לפזר מעל הפשטידה.

ירקות מכל סוג שהוא שקית של כרובית סנפרוסט)

אלמוני
    לא פעיל

מתכונים מהסוג הזה אני פוסלת מלכתחילה כי שימי לב שכמויות הגבינה פה מטורפות ואין אפשרות לאזן, אבל רק בשביל ההמחשה אני אפרש לך את זה בתקווה שזה יעזור לך לדעת לחשב בפעם הבאה ולהקל על התהליך..

3 כפות קמח (2 מנות פחמימה)
    3 ביצים (3 מנות חלבון גבינה)
    250 גר' גבינה רכה כלשהי עד 5% (לדוגמה- קוטג' שום שמיר או בטעם אחר)- 4 מנות חלבון גבינה
    250 גר' גבינה רכה כלשהי עד 5% (לדוגמה- סימפוניה באחד הטעמים)- 4 מנות חלבון גבינה
    250 גר' גבינה *קשה* כלשהי מגורדת עד 5% (לדוגמה- צפתית/בולגרית)- 4 מנות חלבון גבינה
    חופן פתיתי גבינה צהובה (עד 9%) (לפזר מעל הפשטידה.- חופן זה לא מדוייק אז נגיד 2 פרוסות- 2 חלבון גבינה
    ירקות מכל סוג שהוא שקית של כרובית סנפרוסט)- חינמי

17 מנות חלבון גבינה (!!!!!!!!!) ו2 מנות פחמימה.. אם תכיני את זה ותחלקי ב17 כל פרוסה תהפוך למנת חלבון גבינה (הפחמימה מיזערית לכן לא הייתי מחשיבה אותה)

אלמוני
    לא פעיל

יש פה יותר מידי חלבון גבינה בשביל שרבע מזה יתאים לארוחת ערב.
    3 ביצים = 3 מנות חלבון גבינה.
    חסרות לך עוד 3 מנות חלבון גבינה כדי להשלים ל-6, כי 1.5 חלבון גבינה כפול 4 שווה 6).
    250 גרם גבינה קשה זה 4 מנות חלבון גבינה (60 גרם זה מנת חלבון אחת, 60 כפול 4 שווה 240).

עד כאן חלבון גבינה.

3 כפות קמח, זה רק 1.5 מנות פחמימה (ואת צריכה 4 מנות פחמימה, מנה אחת לכל ארוחת ערב).
    חסר שומן.
    הגבינה צהובה מיותרת.

בקיצור, לכי על 3 ביצים + 250 גרם גבינה קשה + 8 כפות קמח שטוחות(ממליצה לך לשלב ב-8 כפות האלה גם פירורי לחם) + 4 מנות שומן לשיקול דעתך

אלמוני
    לא פעיל

..

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות