היי אורנה,
מספר שאלות שיש לי והלכו לאיבוד במהלך החג, אשמח לתשובה מקצועית –
1. אני מכינה ממרח עם סילאן תמרים (ללא סוכר של חברת גפן -מאוד מומלץ)וטחינה גולמית משומשום מלא. באיזה אופן אני יכולה לצרוך את זה? באיזה כמויות? (אם בכלל) ובאילו ארוחות? בתור איזה תחליף?
כמו כן באיזה אופן אם בכלל ניתן להשתמש בסילאן ללא סוכר בעוגות?
2. לגבי סלמון מעושן קיבלתי תשובות סוטרות – כמה גרם זה תחליף חלבון גבינה / חלבון בשר?
3. לגבי התמרים – מה ההבדל בין תמר לח לתמר יבש? אני לא יודעת מה זה מה וההבדל הוא קריטי (1 או 2) אני אוכלת את החומים האלה…
4. איך מודדים חצי כוס פסטה או אורז עם ירקות??? לדוגמה פנה / ביסלי זה תופס הרבה נפח במיוחד אם מוסיפים ירקות… יש דרך למדוד אחרת? אולי בגרמים? אולי לפני הבישול כשהיא עוד יבשה???
5. מה דין קופסאת שימורים של אננס? אני מכינה רוטב לקוסקוס עם קופסה וחצי פחית מי קוקוס וזה מספיק לי ל-3 מנות. איך להתייחס לזה?
1. כף סילאן היא מנת שומן
2. סלמון יכול להיות גם תחליף לחלבון בשר (100 גרם) וגם לחלבון גבינה 50 גרם
3. תמר לח – 2 יח', תמר מג'הול (הגדול) – 1, יש גם את הסוג של התמר היבש הרגיל (חומים כאלו) – 2 קטנים
4. חצי כוס פסטה לאחר בישול, הירקות לא נספרים, אם הם תופסים הרבה נפח נסי לאמוד פחות או יותר כמה יוצא חצי כוס בלעדיהם
5. 1/3 כוס לפתן משומר מכל סוג שווה למנת פרי. לא ברור לי מה הקשר של הקוקוס בשאלה זו
6. דפי פסטלים לדעתי זה כמו פילו