חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

תבשיל קדירה וירקות שורש

4 מנות. כל מנה = מנת חלבון בשר + שומן

מצרכים:
600 גרם בשר מספר 5 חתוך לקוביות
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
3 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות גדולות
1 כרישה חתוכה לחתיכות גדולות
4-5 שיני שום קלופות
מלח, פלפל, פפריקה, כמון, טימין, 2 עלי דפנה, כפית רוזמרין

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר בעל תחתית עבה.
מוסיפים את קוביות הבשר. סוגרים את הבשר מכל הכיוונים, כ-3 דקות צליה מכל כיוון.
מוציאים את קוביות הבשר מהסיר.
מטגנים את הבצל באותו הסיר בנוזלים של הבשר עד שהוא מזהיב.
מוסיפים שיני שום, גזר, סלרי וכרישה. מטגנים אותם מספר דקות.
מוסיפים בחזרה את קוביות הבשר. מתבלים בתבלינים ובעשבי תיבול.
מוסיפים מים, כמעט עד לגובה הבשר, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על
אש נמוכה כ-3 שעות, עד שהבשר רך. אם יש יותר מידי נוזלים, אפשר להמשיך לבשל
כשהמכסה פתוח ולאדות חלק מהנוזלים. אם יש מעט נוזלים, כדאי להוסיף מעט מים רותחים
כדי שלא יישרף.

תגיות: בשר

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות