מצרכים (ל-5 מנות):
- 1/2 כרוב סגול בגודל בינוני (400 גרם)
- סלק אדום גדול
- בצל סגול קטן פרוס דק
- כוס נבטי חמנייה
- 25 גרם בוטנים קלויים גרוסים
מצרכים לרוטב:
- מיץ מלימון שלם
- כף שמן זית
- כף דבש
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- חותכים את הכרוב לרבעים ופורסים דק.
- חותכים את הסלק לשני חצאים ומגרדים דק.
- מערבבים בקערה גדולה את הכרוב, את הסלק ואת הבצל הסגול.
- להכנת הרוטב: מנערים בצנצנת את כל רכיבי הרוטב. שופכים את הרוטב על הירקות ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים.
- לפני ההגשה מוסיפים את נבטי החמנייה ואת הבוטנים הגרוסים, מערבבים ומגישים.
כל מנה = מנת שומן