מרכיבים:
- חבילת תחתיות ארטישוק קפואות (8-10 יח’)
- למלית פטריות:
- 5 פטריות שמפיניון
- 2/3 כוס שמנת לבישול 10% או שמנת אלפרו 5%
- ביצה
- תיבול – מלח, פלפל, אבקת מרק פטריות
אופן הכנה:
מבשלים את תחתיות הארטישוק עם מעט לימון סחוט עד לריכוך (כ – 10 דקות).
מלית פטריות:
מטגנים בצל ופטריות עם תרסיס שמן, מקררים מס’ דקות ומערבבים עם שאר החומרים – שמנת לבישול וביצה, מתבלים.
ממלאים את תחתיות הארטישוק, אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות עד להתייצבות המלית (כ- 20 דקות)
3 יחידות= מנת חלבון גבינה