מרכיבים:
- 1 ביצה
1 קילו בשר טחון
1 קופסה עגבניות מרוסקות
1 כף שמן זית
1 בצל גדול חתוך לחצאי טבעות
2 פלפלים אדומים גדולים חתוכים לרצועות
4 שיני שום כתוש
1 שטוחה מלח
1 שטוחה פפריקה מתוקה
אופן הכנה:
בסיר גדול מחממים כף שמן, ומטגנים את הבצל.
מוסיפים את הפלפלים האדומים, ומאדים דקה-שתיים.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות,
מוסיפים את הפלפלים האדומים, ומאדים דקה-שתיים.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות,
ובעזרת הקופסה שהיו בה העגבניות מוסיפים מים פעמיים, כלומר, 1.6 ליטר מי ברז.
מוסיפים את המלח,הסוכר, והפפריקה.
מביאים לידי רתיחה בסיר מכוסה, ומרתיחים עשר דקות.
מערבבים את הבשר הטחון עם הביצה והשום הכתוש, וצרים כדורים קטנים.
את
הכדורים מכניסים לנוזל הרותח, ולאחר שכל הכדורים הוכנסו,
מוסיפים את המלח,הסוכר, והפפריקה.
מביאים לידי רתיחה בסיר מכוסה, ומרתיחים עשר דקות.
מערבבים את הבשר הטחון עם הביצה והשום הכתוש, וצרים כדורים קטנים.
את
הכדורים מכניסים לנוזל הרותח, ולאחר שכל הכדורים הוכנסו,
מוודאים שהנוזל
הגיע לרתיחה שניה.
הגיע לרתיחה שניה.
מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים לפחות ארבעים וחמש דקות.
7 מנות, כל מנה= מנת חלבון בשרי