מצרכים (ל-4 מנות, 13-12 קציצות):
- 600 גרם פילה בקלה נקי וסחוט היטב (משקל לאחר סחיטה מנוזלים)
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה או פטרוזיליה קצוצה
- תפוח אדמה אדום קטן
- 2 כפות פירורי לחם
- בצל קטן
- ביצה גדולה
- מלח, פלפל שחור
מצרכים לרוטב:
- 2 עגבניות גדולות מרוסקות
- 2 שיני שום פרוסות
- כף רסק עגבניות
- 1/2 כף פפריקה אדומה מתוקה או חריפה (או כף שטוחה אריסה אדומה)
- כפית שמן זית
- 1/2 לימון קטן, פרוס לפרוסות דקות
- 5 כוסות מים רותחים
- מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה:
- מכינים את תערובת הדג: טוחנים במעבד מזון את כל הרכיבים לעיסה, ומניחים למשך חצי שעה לפחות. בזמן המנוחה מכינים את הרוטב, כי הוא צריך להיות רותח כשמכניסים לתוכו את הקציצות.
- מכינים את הרוטב: בסיר שטוח, סוטאז’, מחממים את כפית השמן ומאדים את השום. מוסיפים את שאר הרכיבים, את המים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצרים כדורים מתערובת הדג ומניחים בתוך הרוטב החם. מביאים לרתיחה פעם נוספת.
- מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה. הופכים את הקציצות לצד השני, ומבשלים עם מכסה סגור במשך כחצי שעה.
כל מנה (כ-3 קציצות עם רוטב) = מנת חלבון בשר