מנה אחת = מנת חלבון בשר + מנת שומן
מצרכים:
200 גרם חזה עוף בנתח שלם
5 עלים חסה קיסר
רבע בצל לבן חתוך לקוביות דקות
חצי עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
חצי מלפפון חתוך לקוביות קטנות
רבע פלפל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
חופן נדיב של עליי בייבי שטופים
רבע גזר חתוך לקוביות דקות
חצי כוס שעועית ירוקה חתוכה קפואה שהופשרה מראש
2-3 גבעולים של פטרוזיליה קצוצה
לתיבול חזה העוף- מלח, פלפל שחור ומעט פפריקה מתוקה
לרוטב:
1 כפית חמאת בוטנים
1 כפית חרדל
כף חומץ בלסמי מצומצם או רגיל
חצי כפית סילאן
2 כפות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הכנה:
מחממים היטב מחבת ומרססים בתרסיס שמן, צולים את חזה העוף עד שהוא משחים מכל צד, מתבלים לפי הטעם. רצוי לא לבשל אותו יותר מידי אלא להשאיר אותו עסיסי. לאותה המחבת מוסיפים את השעועית הירוקה ומאדים אותה כחמש דקות.
מעבירים את כל הירקות לצלחת הגשה גדולה.
להכנת הרוטב- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב למרקם אחיד.
לאחר שהחזה עוף מוכן חותכים אותו לקוביות, מעבירים לצלחת הירקות, מפזרים מעל את הרוטב ומגישים.
זמן הכנה והרכבת המנה- 10 דקות
זמן צליה- 10 דקות