מנה אחת = מנת פחמימה + מנת חלבון בשר + מנת שומן
מצרכים:
150 גרם הודו אדום לשוארמה
חצי בצל גדול פרוס דק דק
תיבול- חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, מעט מלח ופלפל
2 כפות טחינה עמבה ( ראו מתכון בנפרד)
פיתה קלה
מעט כוסברה קצוצה
2-3 יחידות פלפל שיפקה להגשה
הכנה:
חותכים את נתח ההודו לרצועות דקות אחידות בגודלן
מתבלים עם הכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב- אפר להוסיף ישר למחבת ולא לרצועות ההודו.
מרססים מחבת רותחת עם מעט תרסיס שמן, מוסיפים את רצועות הבצל ומערבבים היטב. לאחר כמה דקות מוסיפים את רצועות ההודו ומערבבים מידי פעם עד שהן נצלות מכל הצדדים.
להרכבת המנה-
מורחים פיתה קלה עם כף טחינה עמבה, מכניסים את רצועות השוארמה ובצל. מוסיפים פרוסות של עגבנייה, מלפפון ובצל חי מי שאוהב. מלמעלה מוסיפים עוד כף של טחינה עמבה.