4 מנות, מנה = מנת חלבון בשר
מצרכים:
500 גרם חזה הודו טחון
1 ביצה
שליש כוס פירורי לחם (כ 3 כפות)
3 בצל ירוק קצוץ דק כולל החלק הלבן
כף רוטב סויה
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
שן שום כתוש או רבע כפית אבקת שום
כף רסק עגבניות
2 כפות קטשופ
חצי כפית אבקת צילי טחון
חצי כפית ג’ינג’ר טחון
חצי כוס מים רותחים
הכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה. מניחים לרבע שעה.
מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות ומניחים בתבנית המרופדת בנייר אפיה עם מרווח קטן בין
קציצה לקציצה, אופים בחום בינוני 15-20 דקות. רצוי להפוך באמצע.
בזמן שהקציצות בתנור מכינים את הרוטב: מערבבים את כל הרכיבים בסיר שטוח שמתאים בגודלו
לכמות הקציצות שהוכנה ומביאים לרתיחה, מבשלים תוך כדי ערבוב עוד כחמש דקות. מכניסים את
הקציצות האפויות לתוך הרוטב החם, מכסים את הסיר ומניחים ל 10 דקות לספיגת טעמים.