חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

קציצות דגים פיקנטיות

12 קציצות, 4 מנות, מנה (כ 3 קציצות כולל הרוטב) = מנת חלבון בשר

600 גרם פילה בקלה נקי וסחוט היטב (משקל לאחר סחיטה מנוזלים)
חצי כוס כוסברה\פטרוזיליה קצוצה
תפוח אדמה אדום קטן
2 כפות פירורי לחם
בצל קטן
1 ביצה גדולה
תיבול במלח ופלפל שחור
לרוטב:
2 עגבניות גדולות מרוסקות
2 שינים שום פרוסות
1 כף רסק עגבניות
חצי כף פפריקה אדומה מתוקה או חריפה (או כף שטוחה אריסה אדומה)
כפית שמן זית
חצי לימון קטן פרוס לפרוסות דקות
1.5 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל לבן

הכנה:
מכינים קודם כל את תערובת הדגים: במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים לקציצות ומניחים לחצי
שעה לפחות. בזמן הזה מכינים את הרוטב- הוא צריך להיות רותח כשמכניסים את הקציצות לתוכו.
בסיר שטוח, סוטאז, מחממים את כפית השמן ומאדים את השום. מוסיפים את שאר הרכיבים, המים
והתבלינים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
מתערובת הדג יוצרים כדורים ומניחים בתוך הרוטב החם, מביאים לרתיחה שניה.
מנמיכים ומבשלים כרבע שעה, מרטיבים את הקציצות עם הרוטב ומבשלים עם מכסה סגור לחצי
שעה נוספת.

תגיות: דגים

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות