4 מנות, מנה= מנת חלבון בשר + מנת שומן
מצרכים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון מנתחים רזים
1 בצל מקולף ומגורד
1 זוקיני גדול מגורד
1 חופן פטרוזיליה קצוצה / כוסברה קצוצה
ביצה
תבלינים: כפית פפריקה + כפית תבלין קציצות (לא חובה) + חצי כפית טימין טרי קצוץ דק + מעט צילי
חריף טרי קצוץ דק (לא חובה) + 3 שיני שום כתוש
מצרכים לרוטב:
2 כפיות שמן זית
3 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
כף טריאקי
כף סילאן
תבלינים: חצי כפית כמון + מעט פלפל שחור גרוס + מלח
2 כוסות גדולות מים רותחים
חצי קילו דלעת חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
הכנת הקציצות:
מערבבים את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת סה"כ 16 קציצות.
ניתן לאפות את הקציצות על 200 מעלות עד הזהבה או לבשל ברוטב מבלי לאפות קודם
הכנת הרוטב:
בסיר רחב מאדים את הבצל עם 2 כפיות שמן זית (במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים) עד
להזהבה, לאחר הזהבה מוסיפים את הטריאקי, הסילאן, הכמון, פלפל ומלח. מערבבים ומנמיכים את
הלהבה עד שהבצל מגיר נוזלים, מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול
במידת הצורך. לאחר מכן מוסיפים את הקציצות, ואת קוביות הדלעת בין הקציצות בעדינות ומבשלים
על להבה נמוכה כשעה.