6 מנות, מנה= מנת חלבון בשר
מצרכים:
6 פילטים של דג סול כ200 גרם לנתח
מלח גס ופלפל גס
מיץ מלימון אחד
1 כרשה
1 פלפל אדום
1/2 כוס יין לבן
מספר גבעולי טימין
1 כף עלי פטרוזילה קצוצים
אופן הכנה:
משרים את נתחי הדג בלימון, מלח ופלפל גס כשעה במקרר
פורסים את הכרשה והפלפל לפרוסות דקות
מרססים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הכרשה כ5 דקות על אש בינונית עד שהיא הופכת
לשקופה, מוסיפים את רצועות הפלפל ומטגנים מספר דקות עד לריכוך.
מעבירים את הירקות לתבנית שמתאימה לתנור מעליהם מניחים את נתחי הדג ומוסיפים את היין
לתבנית
אופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות עד שהדג הופך לאטום, 5 דקות לפני סיום
האפייה מפזרים מעל הדג את הטימין והפטרוזיליה.