מרכיבים:
- 800 גרם דג סלמון
4 שיני שום
1 צרור קטן של עלי נענע או עשבי תיבול
1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
בקערה – מכינים את הרוטב: לכתוש את השום, נענע/עשבי תיבול, ופלפל חריף. להוסיף שמן זית, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון ולערבב היטב.
להניח את הדגים בתבנית ולכסות ברוטב.
לחמם תנור ל- 200 מעלות ולאפות כ- 20 דקות.
להנמיך את הטמפרטורה ל – 180 מעלות ולאפות כ- 10 דקות נוספות
4 מנות. מה אחת = מנת חלבון בשר ומנת שומן.
לארוחת צהריים מלאה יש להוסיף מנת פחמימה וסלט ירקות.