מצרכים:
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (240 גרם לאחר הבישול)
כף טחינה גולמית
3-4 גבעולים כולל עלים של כוסברה או פטרוזיליה
לעיטור המנה- 3 פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות קטנות
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
מסננים את השעועית מנוזלים, משאירים רבע כוס מהנוזלים בצד.
מכניסים לבלנדר או למעבד מזון את השעועית הלבנה, הטחינה, כוסברה, מלח ופלפל ואת הנוזלים של השעועית. טוחנים היטב.
בהגשה- מרססים פלאנצ’ה בספרי שמן וצולים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים על ממרח השעועית.
להכנת מנה אחת כתחליף לחלבון וחצי גבינה + מנת שומן – לטחון 4.5 כפות שעועית בבלנדר קטן יחד עם כפית טחינה גולמית וכוסברה/ פטרוזיליה = חלבון וחצי גבינה + מנת שומן
5 מנות, מנה = חלבון גבינה או מנת פחמימה