חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

שיפודי טופו וירקות

 

חלוקה ל 2 מנות, מנה = תחליף לחלבון בשר

חלוקה ל 5 מנות, מנה = חלבון גבינה

 

מצרכים:

1 אריזה של טופו במרקם רך

כף ממרח קארי צהוב (או טעם אחר אם רוצים)

עגבניות שרי אדומות וצהובות

זוקיני אחד גדול

3 כפות רוטב סויה

מלח ופלפל

שיפודים כמספר המנות שורצים ליצור.

 

אופן הכנה:

חותכים את הטופו ל 16-20 קוביות.

מערבבים בעקרה את קוביות הטופו עם ממרח הקארי ורוטב הסויה עד לציפוי אחדי של הטופו כולו. את השלב הזה ניתן גם להכין יום מראש ולשמור בקירור לספיגת טעמים חזקה יותר בטופו.

חותכים את הזוקיני לקוביות הדומות בגודלן לגודל קוביות הטופו שחתכנו.

מכינים את השיפודים- מעלים על השיפוד קוביית טופו, אחריו עגבניית שרי אדומה ולאחריה עגבניית שרי צהובה, קובייה של זוקיני ואז חוזרים על הסדר שוב.

מרססים את השיפוד במעט תרסיס שמן, ומניחים על הפלאנצ’ה מחוממת היטב.

מפזרים מלח ופלפל שחור גרוס לפי העדפה אישית.

כאשר רואים את סימני הצלייה על הטופו הופכים את השיפוד לצד אחר.

הצלייה מעניקה לטופו מרקם רך.

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות