מרכיבים:
- 4 ראשי שומר קטנים
- גליל וחצי גבינת עזים 9%
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפיות עלי אורגנו טריים או מיובשים
- 1 כף שמן זית או תרסיס שמן
אופן הכנה:
מחממים את התנור לחום גבוה – 220 מעלות. משמנים תבנית אפייה במעט שמן זית או תרסיס.
מנקים את השומר וחוצים לאורך. מסדרים בתבנית עם החתך כלפי מעלה ומברישים במעט שמן זית או תרסיס.
בוזקים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ואופים 12 דקות, או עד להזהבה. פורסים את הגבינה לפרוסות דקות. מוציאים את ראשי השומר מהתנור ומורחים בחומץ בלסמי. מסדרים מעל ראשי השומר את פרוסות הגבינה, מפזרים את עלי האורגנו. מחזירים לתנור ל- 3-4 דקות, או עד שהגבינה מזהיבה קצת. מגישים חם.
4 מנות, כל מנה = מנת חלבון גבינה