מצרכים (ל-4 מנות):
- 500 גרם הודו טחון
- כרובית קטנה מבושלת
- בצל בינוני
- 3 כפות פירורי לחם
- ביצה
- כף שמן זית
- מלח, פלפל לבן
- תבלינים נוספים לפי הטעם: כורכום, כמון, הל ועוד
אופן הכנה:
- מכניסים למעבד מזון את הכרובית המבושלת, את הבצל, את פירורי הלחם ואת שמן הזית וטוחנים למחית חלקה.
- מערבבים בקערה את כל החומרים עם ההודו הטחון, מתבלים ומניחים לחצי שעה.
- יוצרים קציצות פחוסות בגודל הרצוי. כדאי להרטיב את הידיים במים, כדי שהתערובת לא תידבק.
- מניחים על נייר אפייה ומרססים עם מעט תרסיס שמן.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כחצי שעה, עד להזהבה.