מרכיבים:
- 500 גרם פילה בקלה (אפשר גם פילה דג סול)
- 1 ביצה קשה
- 3 כפות פירורי לחם
- בצל בגודל קטן, קצוץ
- 1 כפית שמן
- 2 כפית כמון
- חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
- חופן שמיר קצוץ
- חופן קטן של נענע קצוצה
- מלח, פלפל
אופן הכנה:
רוחצים היטב את פילה הדג וסוחטים. טוחנים את הדג במעבד מזון. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים עוד כדקה.
מניחים לשעה לפחות. מחממים את התנור ל- 200 מעלות במצב גריל.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן. יוצרים קציצות בידיים רטובות. מניחים על התבנית, מרססים מעל תרסיס שמן וצולים עוד כ- 5 דקות. יש להיזהר לא לצלות יותר מדי, שלא יתייבשו.
3 מנות, מנה = חלבון בשר (מנה מכילה כ 3-4 קבבים)