חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

פשטידת פטריות טבעונית

 

חלוקה ל6 מנות, מנה = מנת פחמימה או מנת תחליף לחלבון גבינה

 

מצרכים:

1 סלסלת פטריות שטופות וחתוכות לקוביות

1 בצל סגול בינוני קצוץ דק

1 כף שמן זית

כפית זרעי כוסברה כתושים או 3 שיני שום כתושות- לא חובה

 

מצרכים לבלילה:

1/2 אריזה של טופו רך (150 גרם)

1 בצל סגול קטן
1/2 כוס קמח חומוס
1/2 כפית גדושה אבקת אפייה
3/4 כוס מים
מלח, פלפל

 

הכנה:

מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל עם הפטריות והשום

מקררים מעט.

מכינים את הבלילה-

טוחנים במעבד מזון או בלנדר את הטופו עם הבצל הסגול עד לקבלת מרקם רך וטחון.

מעבירים את הטופו הטחון לקערה גדולה ומוסיפים את קמח החומוס, מים ותבלינים ומערבבים עם מטרפה למרקם אחיד.

מעבירים את הבצל והפטריות לבלילה, מתבלים עוד לפי הצורך ומערבבים עד שכל הירק מצופה בבלילה.

שופכים את הבלילה לתבנית מרוססת בספרי שמן.

מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כ 40 דקות עד שהפשטידה מתייצבת.

  • פשטידות טבעוניות מומלץ לקרר לגמרי לפני הפריסה ורצוי לאחר כמה שעות במקרר.

 

זמן הכנה- 30 דקות

זמן אפיה – 40 דקות

 

 

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות