מצרכים:
- 4 ביצים
- כרובית גדולה או שקית ברוקולי
- 4 כפות קמח תופח*
- 4 כפות כמויונז ( למתכון ללא סוכר יש להחליף ב 2 כפות שמן זית )
- 3 כפות קוטג’ 5%
אופן ההכנה:
- מבשלים את הכרובית (או את הברוקולי) במים עד לריכוך.
- מפרקים את הכרובית (או את הברוקולי) לפרחים ומניחים בקערה. מוסיפים את הביצים, את הקמח, את המיונז ואת הקוטג’. מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים לבלילה אחידה.
- מעבירים לתבנית פיירקס ואופים בחום בינוני עד להשחמה.
1/3 פשטידה = מנת פחמימה + 1.5 מנות חלבון גבינה + מנת שומן
1/2 פשטידה = תחליף למנת חלבון בשר + מנת פחמימה + מנת שומן
*לגרסה ללא גלוטן – ניתן להשתמש בקמח חומוס או קמח ללא גלוטן